شیخ نعیم قاسم: مذاکره با رژیم صهیونیستی چیزی جز ذلت ندارد رئیس جمهور اوکراین: جنگ با روسیه باید قبل از آغاز زمستان پایان یابد سازمان‌ ملل: اسرائیل بیش از 150 نفر را در ماه جولای در غزه قتل‌عام کرد حزب‌الله: ترامپ مجبور شد اعتراف کند ایران بازیگری مهم در عرصه جهان است حماس: منتظر پاسخ رسمی میانجی‌گران درباره توافق هستیم/ تا زمان دریافت پاسخ، موضع خود را بر پایبندی به توافق و اجرای مرحله دوم حفظ خواهیم کرد س‌بی‌اس: هیچ مذاکره جدیدی با ایران برنامه‌ریزی نشده / گفت‌و‌گو‌های مستمر میان ویتکاف و کوشنر با طرف ایرانی از طریق میانجی‌ها در جریان است حزب‌الله عراق: در پی ارتقای سلاح‌های خود هستیم، نه تحویل آن وزیر امور خارجه پاکستان از عراقچی برای سفر به اسلام‌آباد دعوت کرد ترامپ: تنگه هرمز را ما کنترل می‌کنیم / ایرانی‌ها در حال مذاکره هستند! نتانیاهو از طریق پست شبکه اجتماعی ترامپ مطلع شد حمله گسترده منتفی شده‌است / اسرائیل: از روند تصمیم‌گیری آمریکا در خصوص ایران کنار گذاشته شده‌ایم کشتی اسکورت شده آمریکا در تنگه هرمز هدف قرار گرفت + تصاویر موقعیت کشتی زمین گیر شده عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید

عراقچی: تبعات اسنپ بک را نباید بزرگتر از چیزی که هست به مردم نشان دهیم

عراقچی: تبعات اسنپ بک را نباید بزرگتر از چیزی که هست به مردم نشان دهیم وزیر امور خارجه تاکید کرد: برای جلوگیری از فعال شدن اسنپ بک باید تلاش کنیم و ما نیز در این ارتباط در حال تلاش هستیم ولی نباید آن را بزرگ‌تر از چیزی که هست به مردم نشان دهیم.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۶ - ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 07
کد خبر: ۲۸۸۵۴۱

به گزارش راهبرد معاصر، سید عباس عراقچی با اشاره به نقش تعیین‌کننده سیاست خارجی در سرنوشت کشور گفت: «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران به دلیل ماهیت حق‌طلبانه و مستقل خود، با شرایط خاصی مواجه است. این ویژگی موجب برخی دشمنی‌ها شده، اما ما وظیفه خود می‌دانیم که از منافع و حقوق مردم ایران، چه در مجامع بین‌المللی و چه از طریق همکاری‌های منطقه‌ای و روابط با همسایگان، دفاع کنیم.»

وی با تاکید بر بهبود روابط ایران با کشور‌های همسایه، افزود: «در حال حاضر، روابط ایران با همسایگان در بهترین شرایط ممکن قرار دارد و این مسئله تأثیر قابل‌توجهی در تأمین نیاز‌ها و رفع احتیاجات کشور داشته است.»

وزیر امور خارجه همچنین درباره روند مذاکرات مرتبط با تحریم‌ها گفت: «وظیفه رفع تحریم‌ها که بر عهده وزارت امور خارجه گذاشته شده، هرگز فراموش نشده است. ما در راستای صیانت از حقوق ملت ایران، آمادگی خود را برای مذاکره اعلام کرده‌ایم. مذاکرات با کشور‌های اروپایی در جریان است، همچنین با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای تدوین چارچوب جدید همکاری در حال گفت‌و‌گو هستیم. اگر طرف آمریکایی نیز آمادگی داشته باشد تا بر اساس احترام و منافع متقابل وارد مذاکره شود، ما نیز آماده‌ایم.»

وی ابراز امیدواری کرد که این تلاش‌ها به نتایج روشنی منجر شود و تاکید کرد: «ما وظیفه خود را انجام می‌دهیم و امید داریم که ثمرات آن برای مردم نمایان شود.»

عراقچی در ادامه گفت‌و‌گو با خبرنگار صداوسیما در حاشیه دیدار اعضای هیئت دولت با مقام معظم رهبری در پاسخ به سوالی درباره تبعات احتمالی فعال‌سازی مکانیزم ماشه نیز گفت: «مکانیزم ماشه مسئله مثبتی نیست. اگر روند اسنپ‌بک آغاز و تحریم‌های شورای امنیت بازگردد، حتماً تبعات سیاسی قابل توجهی خواهد داشت. بازگشت به فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد و محدودیت‌های مرتبط با آن جدی است و نباید دست‌کم گرفته شود.»

وی در عین حال، تاکید کرد که نباید در تحلیل تبعات اقتصادی این موضوع اغراق کرد.

به گفته وزیر خارجه، تحریم‌های یک‌جانبه آمریکا که هم‌اکنون نیز وجود دارد، بسیار فراتر و شدیدتر از تحریم‌های شورای امنیت است و مشکل اصلی ما نیز همان تحریم‌های یک‌جانبه‌ای است که علیه کشور اعمال شده و ما در حال مقابله با آن هستیم.»

وی با اشاره به برخی نگرانی‌ها در سطح جامعه افزود: «اگر اسنپ‌بک اجرا شود، از نظر اقتصادی شرایط حادتر از آن‌چه امروز با آن مواجه هستیم، نخواهد شد. من از همه اهالی رسانه، تحلیل‌گران و کسانی که در حوزه اطلاع‌رسانی فعالیت می‌کنند، درخواست دارم که با بزرگ‌نمایی این مسئله، جامعه را بی‌دلیل ملتهب و مردم را مضطرب نکنند.»

او خاطرنشان کرد: این نگرانی و اضطراب تا جایی پیش رفته که من باید به برخی از دوستان جواب دهم که در مکانیزم ماشه، این ماشه با آن ماشه یکی نیست چراکه عده‌ای فکر می‌کنند که اگر این ماشه چکیده شود، جنگ شروع می‌شود در حالی که اصلاً اینطور نیست و این دو مقوله جداست.

عراقچی ادامه داد من باز هم تاکید می‌کنم که نباید این موضوع را کم اهمیت دانست و باید به تبعات آن توجه داشت و و برای جلوگیری از فعال شدن آن باید تلاش کنیم و ما نیز در این ارتباط در حال تلاش هستیم ولی نباید آن را بزرگ‌تر از چیزی که هست به مردم نشان دهیم./ ایسنا 

کلمات کلیدی: عراقچی اسنپ بک
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار